PMC twenty5i serie

PMC lanserte sin nye twenty5i-serie høyttalere under Bristol Hi-Fi Show i februar 2020.

Twenty5i-serien omfatter seks modeller, hvor «i» indikerer ‘improved’ eller ‘forbedret’. Tre gulvstående, to er stativ-modeller samt en senterhøyttaler. Twenty5 sub forblir den samme.

Twenty5.21i er utstyrt med en 130 mm bass-driver mens den litt større twenty5.22i har en 165mm-driver. Begge kan leveres med tilhørende gulvstativer.

De gulvstående twenty5.23i og twenty5.24i samsvarer med stativmodellene når det gjelder drivere, men har større kabinetter. De viktigste forbedringene i forhold til den forrige twenty5-serien finner man i diskanten, delefiltret og reduksjon av uønskede resonanser.

Den nye, forbedrede diskanten er en 19 mm SONOMEX soft-dome-design med en nyutviklet 34mm Ytter-ring som gir bedre spredning og mindre diffraksjon. Basisen er arvet fra PMCs Premium fact-serie. De dyktige PMC-ingeniørene har klart å få denne driveren til å fungere ved en lavere frekvens. Videre har den nye diskanten også bredere spredning, noe som delvis skyldes det nye waveguide- gitteret.

Siden den nye diskanten kan gå lenger ned for å møte mellomtone / bassdriveren, har PMC redesignet delefiltret. Det er montert på glassfiber-print av det som betegnes som militær kvalitet og som består av rene tykke kobberbaner. Twenty5i serien har en delefrekvens på 1.7 kHz, i motsetning til den forrige twenty5-seriens delefrekvens på 1,8 kHz. Resultatet er at bassdriveren får fokusere mer effektivt på kjernefrekvensområdet, og det fører til en mye jevnere overgang mellom driverne. Resultatet er bedre 3D og større lydbilde, samt større lyttevindu.

For å forbedre mellomtone-området er toppmodellen i twenty5i serien, 3-veiskonstruksjonen twenty5.26i, utstyrt med en tredje driver dedikert til mellomtone. Dette er en 50 mm soft-dome mellomtone utviklet fra driverne i PMS pro monitor-serie.

I tillegg har twenty5i-serien nye, presisjonskonstruerte plint. Disse har dempemateriale designet for å dempe spesifikke uønskede frekvenser og isolere høyttalerne fra gulvet. Høyttalerne står på spikes som er rundt 12 mm lenger enn forrige modell, slik at de bedre kan håndtere dypere tepper.

Som øvrige PMC-høyttalere er twenty5i-serien konstruert med PCMs anerkjente Advanced Transmisjon Line bass-system, ATL. Twenty5i-serien er dessuten utstyrt med aerodynamisk designet Laminair-spoiler som sikrer en enda mer kontrollert luftstrøm.

Alt dette resulterer i at tweny5i-serien har større åpenhet i øvre frekvenser og mellomtone samt et bredere, dypere lydbilde som oppleves betydelig mer involverende for lytteren.

Twenty5i-serien leveres i trefinert eik og valnøtt i tillegg til en ny silkehvit finish. De kan også bestilles i Premium svart diamantglans som koster litt ekstra. 

Sammendrag av forbedringene

 • Nye diskantelementer hentet fra fact signature-seien.

 • Tunet delefilter med lavere deling (fra 1,8 kHz til 1,7 kHz).

 • Vibrasjonsisolerte plint på gulvmodellene.

 • Ny finish i tillegg til finer: Silkehvit.

 • Nytt bakpanel i børstet aluminium.

Sammendrag av lydforbedringer:

 • Gjennomgående forbedret definisjon

 • Jevnere, renere og tydeligere to

 • Større vokal åpenhet.

 • Større lyttevindu

 • Bredere og dypere lydbilde

 • Viktigst av alt: Et høyere nivå av musikalitet, som bringer deg nærmere originalopptaket og gir deg mye større glede av musikken din.

 

Se de enkelte modellene i twenty5i serien