ELAC NAVIS ARB-51

Lydmessig eleganse med ELAC’s state-of-the-art elementer.

Navis ARB-51 benytter ELAC sin konsentriske driverteknologi for å levere uovertruffen mid- og høyfrekvensytelse, kombinert med en tilpasset aluminium woofer for virkelig imponerende bass, alt i ett kompakt og elegant kabinett. Hver av de tre elementene er drevet av sin egen dedikerte analogforsterker, med både RCA- og XLR-balansert innganger.

Skreddersydd mellomtone / diskant

En av grunnene til at Navis lyder så naturlig er på grunn av ELAC sin egenutviklede 4-tommers aluminium mellomtone element med en konsentrisk montert 1-tommers soft dome diskant. ELAC sin erfaring med denne konstruksjonen er med på å gi en ytelse langt over det man kan forvente i denne prisklassen.

Skreddersydd woofer

Navis single woofer reproduserer bass med stor autoritet, takket være den spesielle utformingen av elementet. En 5¼-tommers aluminiums kjegle er utviklet internt med et ideelt materiale som sørger for dynamikk og nøyaktig lavfrekvent gjengivelse..

Tri-amp analog forsterker

I hver Navis høyttaler er en Tri-Amp analog forsterker som benytter tre separate forsterkere, en for hvert element: en 160 Watt BASH AB forsterker til wooferen, en 100 Watt BASH AB forsterker for mellomtonen og en 40 Watt klasse AB for diskanten. En total forsterker effekt på 300 watt sikrer at hvert element blir optimalt drevet.
Et av de store fordelene med en aktiv drevet høyttaler er nettopp det at forsterkeren og elementene er 100% tilpasset hverandre på en måte som er umulig i et passivt system med forsterker og høyttaler «hver for seg». I Navis høyttalerne er det 3 elementer og 3 separate forsterkere, alle tilpasset sitt element.
Spesifikasjoner som 110 dBA signal/støyforhold kan bare komme fra en audiofile kvalitets forsterkere. En høyttaler du kan benytte i både hjemmekino og i et stereo oppsett.

Vakre kabinetter

Navis elegante design integrerer perfekt med ethvert interiør. Kabinettene har en flott finish tilgjengelig i glanset svart, glanset hvit og trefinér. Et eget stativ anbefales for optimal ytelse til bokhylle modellen.

Trådløst system

NAVIS høyttalerne må benyttes sammen med en forforsterker hvor du overfører analogt til master høyttaler. Ønskes et fullverdi trådløst system settes en ELAC Wireless Transmitter i RCA utgangen på forforsterker, og transmitteren overfører signalene til NAVIS høyttalerne trådløst.
På samme måte kan signalene overføres til en Sub3070.
Med ELAC Discovery Connect kan Navis motta stream fra Discovery, Spotify Connect, Bluetooth, AirPlay og Roon.

Omtaler av ELAC Navis ARB-51

..you get a superb three-way, stand-mounted speaker, and amplifiers matched to the individual drivers and with a total output of 300Wpc. With the Navis series, Andrew Jones’s parade of hit products for Elac is clearly continuing. In my view, the ARB-51 rockets straight to the top of the charts.
www.soundstagesimplifi.com

There’s so much to admire about Elac’s Navis ARB-51 — their neutrality, their warmth, their expressiveness, and, of course, their incredible value for money.
www.soundstagesimplifi.com

ELAC NAVIS ARB-51 ARE A KNOCKOUT !
– Dark.Audio

 • Speaker type: 3-Way, Powered
 • Tweeter: 25 mm Soft Dome Concentrically Mounted
 • Midrange: 100 mm, Aluminum
 • Woofer: 150 mm, Aluminum
 • Frequency Response:
 • Crossover Frequency: 260 / 2200 Hz
 • Total Amplifier Power: 300 W
 • Bass Amplifier: 160 Watt, BASH®
 • Midrange Amplifier: 100 Watt, BASH®
 • Tweeter Amplifier: 40 Watt, Class A/B
 • Inputs: RCA / XLR / AirX2
 • Cabinet finishes: Wireless Gloss Black, Gloss White, Gloss Ebony Emara
 • Width x Height x Depth: 189 x 1025 x 240 mm

Generell prisliste for Norsk Audioteknikk

 

Generell prisliste