ELAC Uni-Fi 2.0

«Insane sound quality from compact, affordable, speakers» er hva Digital Trends skrev om høyttalerne i den originale Uni-Fi serien. Nå har ELAC forbedret den kritikerroste serien med et sett endringer som løfter ytelsen utover originalene. Basert på tilbakemeldinger fra forhandlere og sluttbrukere, sammen med endringer i markedet, har ELAC med konstruktør Andrew Jones i spissen fullstendig redesignet hele serien. Det er utviklet nye elementer, bølgeledere, kabinetter og delefilter, noe som har medført betydelige ytelsesforbedringer. Uni-Fi 2.0 setter en ny standard for hva som er mulig av lydkvalitet innenfor dette prissegmentet.

Konsentrisk element.

Diskanten i Uni-Fi 2.0 serien spiller innenfor et meget bredt frekvensområde og har en tilnærmet perfekt integrasjon med mellomtone elementet. Ved å plassere diskanten konsentrisk i mellomtonens talespole oppnås “point-source” som gir et usedvanlig jevnt retningsmønster, flat frekvensrespons og en meget god effekthåndtering. Det som også kjennetegner et konsentrisk element er et stort lydbilde og en følese av at artistene står rett foran deg. På grunn av høy pris blir konsentriske elementer tradisjonelt benyttet bare i de dyreste høyttalerne på markedet.

Nyutviklet 5,25-tommers aluminium basselement

Et basselement utviklet ut fra ett stykke aluminium har resultert i forbedret stivhet. Dette kombinert med en overdimensjonert magnet og stemmespole med stor diameter har resultert i jevnere respons og større gjennomsiktighet og dynamikk.

Sofistikert delefilter

En forbedret design av delefilteret har medført forbedret linearitet og gitt ekte 6-ohm nominell impedans for kompatibilitet med praktisk talt alle AV-mottakere på markedet.