ELAC VELA FS-407.2

Elac VELA FS 407.2

ELAC FS 407.2 – kraft, dynamikk og eleganse.

Når musikken begynner å strømme, leverer FS 407.2 et fortryllende og mesterlig lydbilde.
Vela 2.0 serien har et sofistikert design som kombinerer børstet aluminium med high-gloss lakk av ypperste klasse. FS 407.2 er med sitt trapesformede kabinett som er vinklet bakover en iøynefallende musikkformidler som tilfredsstiller enhver interiørdesigner. Den konvekse formen og den store radius til kabinettet fremmer akustikken fordi kabinettets påvirkning på frekvensresponsen reduseres. Bunnplaten er laget av aluminium og er utstyrt med en bassrefleksport som gir fordeler ved plassering av høyttaleren.

Selv ikke vakre skulpturer som dette er nok til å oppnå kvalitetslyd, derfor er innmaten i Vela 2 serien fylt av tysk ingeniørkunst. Den helt nye JET-6 diskanten forbedrer definisjonen av stereo, og de optimerte driverne er i stand til å gjengi høye energitransienter mer presist enn noen gang. JET 6 sammen med svært solid aluminiumsbase og ELAC eksklusive membraner for mellom- og lavfrekvensområdet setter en ny standard i markedet.

JET 6 diskanten trollbinder lytteren.

JET diskanthøyttaleren ble utviklet på grunnlag av den berømte Air Motion Transformer av høyttalerpioneren Dr. Oskar Heil. Funksjonsprinsippet er basert på en membran med en ultralett folie, drevet av en sterk neodymmagnet. Denne motoren driver luften betydelig raskere enn en konvensjonell driver, med gevinster som høyere følsomhet og ekstraordinær dynamikk. Med den nye JET 6-diskanten er Vela-høyttalerne perfekt utstyrt for å fortsette å sette akustiske standarder i sin klasse. Med en lang, suksessrik historie har ELAC´s JET diskanthøyttalere alltid vært i forkant av teknologi og akustikk, og dette fortsetter med JET 6.
HiFiChoice skrev om forrige generasjon av Jet diskanten, at denne ville kunne oppleves som en åpenbaring hvis du var vant til vanlige soft dome diskanter.

AS-XR for mer nøyaktig og naturlig lyd.

ELAC eksklusive AS-XR sandwich-membraner (sandwich laget av papir/aluminium) brukes i Vela 2.0 serien og imponerer alle med sin tilstedeværelse og presise, energiske bass. Den krystallformede aluminiums overflaten blir sammenføyd til papirkjeglen i en helt spesiell lime prosess som utgjør ELACs kjente sandwich konstruksjon.
Et ekstremt sterkt magnetsystem i kombinasjon med svært spenstige, ekstremt lette og stive membraner, muliggjør en kompromissløs lydkvalitet selv på høye nivåer.

Height x Width x Depth 1000 x 229 x 266 mm
Weight 19,1 kg
Type 2 ½-Way, bass refl ex
Woofer 2 x 150 mm Ø,  AS XR  cone (150 mm)
Tweeter JET 6
Crossover Frequency 2400 Hz
Frequency Range 30 – 50000 Hz
Sensitivity 88 dB at 2.83 V/m
Suitable for amplifiers from … to … 4 – 8 Ω
Recommended amplifier power 40 – 200 W/channel
Nominal | Peak power handling 40 W | 300 W
Nominal | Minimum impedance 4 Ω | 3,5 Ω at 200 Hz
Finishes Black High Gloss,
White High Gloss
Walnut High Gloss