ELAC VELA FS-403.2

Elac VELA BS 404.2

ELAC BS 403.2 – kraft, dynamikk og detaljer

Spennende, progressiv og elegant beskriver stativhøyttaleren BS 403.2 i ELAC VELA 2.0 serien. Dette er tysk ingeniørkunst i både form og lydkvalitet. Nå med en helt ny generasjon av den verdensberømte JET bånddiskanten som har trollbundet lyttere i mange år. Du kan forvente noe helt spesielt med BS 403.2.

ELAC Vela 2.0 serien tiltrekker seg oppmerksomhet ved sine trapesformede høykvalitets lakkerte kabinetter. Selv ikke vakre skulpturer som dette er nok til å oppnå kvalitetslyd, derfor er innmaten i Vela 2 serien fylt av tysk ingeniørkunst. Den helt nye JET-6 diskanten forbedrer definisjonen av stereo, og de optimerte driverne er i stand til å gjengi høye energitransienter mer presist enn noen gang. JET 6 sammen med svært solid aluminiumsbase og ELAC eksklusive membraner for mellom- og lavfrekvensområdet setter en ny standard i markedet for stativhøyttalere.
Bunnplaten er laget av aluminium med den unike bassporten vendt nedover som sikrer at lydkvaliteten forblir upåklagelig uansett hvor du plasserer høyttaleren. Med Vela BS 403.2 vil du oppleve en håndgripelig tilstedeværelse av musikken.

JET 6 diskanten trollbinder lytteren.

JET diskanthøyttaleren ble utviklet på grunnlag av den berømte Air Motion Transformer av høyttalerpioneren Dr. Oskar Heil. Funksjonsprinsippet er basert på en membran med en ultralett folie, drevet av en sterk neodymmagnet. Denne motoren driver luften betydelig raskere enn en konvensjonell driver, med gevinster som høyere følsomhet og ekstraordinær dynamikk. Med den nye JET 6-diskanten er Vela-høyttalerne perfekt utstyrt for å fortsette å sette akustiske standarder i sin klasse. Med en lang, suksessrik historie har ELAC´s JET diskanthøyttalere alltid vært i forkant av teknologi og akustikk, og dette fortsetter med JET 6.
HiFiChoice skrev om forrige generasjon av Jet diskanten, at denne ville kunne oppleves som en åpenbaring hvis du var vant til vanlige soft dome diskanter.

Height x Width x Depth 362 x 191 x240 mm
Weight 7,1 kg
Type 2-Way, bass reflex
Woofer 1 x 150 mm Ø, AS XR cone
Tweeter JET 6
Crossover Frequency 2400 Hz
Frequency Range 41 – 50000 Hz
Sensitivity 86 dB at 2.83 V/m
Suitable for amplifiers from … to … 4 – 8 Ω
Recommended amplifier power 40 – 200 W/channel
Nominal | Peak power handling 70 W | 100 W
Nominal | Minimum impedance 4 Ω | 3,2 Ω at 260 Hz
Finishes Black High Gloss,
White High Gloss
Walnut High Gloss