ELAC VELA CC-401.2

Elac VELA FS 401.2

ELAC CC 401.2 – kraft, dynamikk og eleganse.

Senterkanalen i et hjemmekino-oppsett gjengir opptil 70% av lyden i en vanlig spillefilm, derfor velger ELAC å lage CC 401.2 Det er denne høyttaleren du vil høre mest fra i din hjemmekino. Nå med en helt ny generasjon av den verdensberømte JET bånddiskanten som har trollbundet sine lyttere i mange år.

Et komplett hjemmekinoanlegg med VELA-2.0 serien lyder mildt sagt imponerende.
Det er fordi CC 401.2-senterkanalen bruker den samme JET 6 foldede bånddiskanten som de andre høyttalerne i VELA 2-0-serien. Denne håndmonterte diskanthøyttaleren sitter mellom to av ELACs 6″ aluminium og papir «sandwich» basselementer. Denne driverkombinasjonen skaper slående realistisk lyd som får lydsporene til tale og film til å glitre med klarhet.

Selv ikke vakre skulpturer som dette er nok til å oppnå kvalitetslyd, derfor er innmaten i Vela 2 serien fylt av tysk ingeniørkunst. Den helt nye JET-6 diskanten forbedrer definisjonen av stereo, og de optimerte driverne er i stand til å gjengi høye energitransienter mer presist enn noen gang. JET 6 sammen med svært solid aluminiumsbase og ELAC eksklusive membraner for mellom- og lavfrekvensområdet setter en ny standard i markedet.

JET 6 diskanten trollbinder lytteren.

JET diskanthøyttaleren ble utviklet på grunnlag av den berømte Air Motion Transformer av høyttalerpioneren Dr. Oskar Heil. Funksjonsprinsippet er basert på en membran med en ultralett folie, drevet av en sterk neodymmagnet. Denne motoren driver luften betydelig raskere enn en konvensjonell driver, med gevinster som høyere følsomhet og ekstraordinær dynamikk. Med den nye JET 6-diskanten er Vela-høyttalerne perfekt utstyrt for å fortsette å sette akustiske standarder i sin klasse. Med en lang, suksessrik historie har ELAC´s JET diskanthøyttalere alltid vært i forkant av teknologi og akustikk, og dette fortsetter med JET 6.
HiFiChoice skrev om forrige generasjon av Jet diskanten, at denne ville kunne oppleves som en åpenbaring hvis du var vant til vanlige soft dome diskanter.

Height x Width x Depth 191 x 653 x 233 mm
Weight 11,8 kg
Type 2 ½-Way, bass refl ex
Woofer 2 x 150 mm Ø, AS XR  cone (150 mm)
Tweeter JET 6
Crossover Frequency 450 | 2400 Hz
Frequency Range 32 – 50000 Hz
Sensitivity 88,5 dB at 2.83 V/m
Suitable for amplifiers from … to … 4 – 8 Ω
Recommended amplifier power 40 – 200 W/channel
Nominal | Peak power handling 120 W | 160 W
Nominal | Minimum impedance 4 Ω | 3,6 Ω at 180 Hz
Finishes Black High Gloss,
White High Gloss
Walnut High Gloss